Ибра измести президента и изнесе 20-ата титла на родния Малмьо

снимка: twitter.com

Шведският нападател Златан Ибрахимович показа своята любов към родния си клуб Малмьо. Тимът спечели рекордна 20-а титла на страната, а живата легенда на шведския футбол се присъедини към празненствата и имаше честта да държи трофея.

Таранът на Манчестър Юнайтед връчи титлата на капитана на Малмьо Маркус Розенберг, който е негов бивш съотборник в националния отбор. Розенберг трябваше да получи трофея от ръцете на президента на шведската футболна федерация Карл-Ерик Нилсон. Вместо това Ибра се намеси и наруши традицията, изнасяйки титлата под бурните овации на феновете на стадиона.

"Винаги е хубаво да се завърнеш у дома. Почувствах онази позната топлина и енергия от годините, когато играех тук. Получих покана от ръководството на клуба да присъствам на награждаването и нямаше как да не приема. Обясниха ми, че заради 20-ата титла над клубната емблема вече ще има две звезди. Казах си: "Няма да имате само две звезди, но и трета, която ще дойде да празнува с вас!", пошегува се Ибра в типичния си стил.

"Никога не съм ставал шампион на Швеция, но поне успях да подържа купата", добави 36-годишният нападател пред клубния сайт, цитиран от "Спортал".

Вижте видео от събитието ТУК!