И Пацо Тигъра заплаши французите

снимка: lap.bg

Вратарят на българския национален отбор Пламен Илиев бе избран за Футболист на месец август в официалната анкета на Пресклуб "България". Тигъра се превърна в истински герой след спасената дузпа срещу Швеция и половин дузина решаващи спасявания, които помогнаха на "лъвовете" да ударят "тре крунур" с 3:2 в София. Сега обаче стражът на румънския Астра (Гюргево) сподели, че всеки се е концентрирал само върху предстоящата световна квалификация срещу Франция. Илиев каза, че "петлите" са най-силният отбор в света, но се надява да ги изненадаме.

"Благодаря за наградата, но смятам, че тя не е само моя, а на целия отбор, който се представи изключително добре срещу Швеция. Радващо е, че постигнахме една толкова дълго чакана победа. Колективът при нас е водещ, така че това признание е за всички момчета", заяви бившият вратар и капитан на Левски.

"Рано е да говорим каквото и да е за мача с Франция, тъй като едва днес се събрахме. Ще видим какви указания ще ни дадат треньорите и ще се опитаме на 100 % да ги спазим. Франция е много, много сериозен отбор, може би най-добрият в момента. Всички ние обаче се надяваме, че ще завършим позитивно първо седмицата, а след това и квалификационния цикъл", добави още Илиев.