Хубчев се изнерви: Хайде да си говорим сериозно

снимка: lap.bg

Треньорът на България Петър Хубчев не пожела да говори за причините, поради които сред избраниците за световните квалификации с Швеция и Холандия липсват играчи като капитана Светослав Дяков, защитника Николай Бодуров, халфа Марселиньо, както и повече играчи от носителя на Купата и Суперкупата - Ботев. Специалистът заяви, че е извикал най-добрите за него футболисти и отправи апел всички да забравят клубните си пристрастия и лични харесвания.

"Буквално преди няколко часа събрахме отбора. Имам една голяма молба към вас - нека тази пресконференция да не бъде като почти всички в България. Нека да говорим за сериозни неща, защото едва ли има по-сериозни неща от националния отбор. Нека не задълбаваме в клубни пристрастия, лични харесвания и нехаресвания. Моментът е такъв, че трябва да се мисли по друг начин. Открити хора сме, няма какво да крием", започна Хубчев, намеквайки, че не му се говори за изпратените от него повиквателни. 

"Статистиката понякога е важна, но не играе до такава голяма степен в главите на момчетата. Особено в днешно време те не се стряскат от такива неща. Знам го, че е така. Концентрираме се върху този мач и дано нещата се получат, както сме ги замислили", добави селекционерът, след което му бе зададен и въпрос и за Светослав Дяков.

"Преди малко ви казах: "нека да минем на по-друго ниво". Със същия успех може да ме попитате за още 20 имена. Може да ми задавате въпроси до утре. Мога да ви кажа на първо четене две или три имена, които също не са повикани - Бензема не го викат във Франция, Наинголан, уникален футболист, не го викат в Белгия, Шави Мартинес в Испания.На базата на нашите виждания сме извикали тези момчета. Според нас това са най-добрите в момента. Затова сме ги извикали", каза той.

Хубчев отказа да призовава феновете да подкрепят отбора в предстоящия в четвъртък от 21:45 часа сблъсък с Швеция на "Васил Левски".

"Каквито и лозунги да вдигаме, каквито и призиви да изпращаме към хората, само резултатите и добрите игри ще ги доведат на стадиона. За мен съм убеден, че ако бяхме победили Беларус, стадионът щеше да бъде пълен. Само с добра игра ще върнем хората на стадиона. Всичко друго е популизъм“.