Хубчев с потресаващо разкритие за съдията от Ботуша

галерия:

Селекционерът на България Петър Хубчев не изневери на стила си и бе обран в изказванията си след историческия успех с 3:2 над най-тежкият ни противник - Швеция. Немският възпитаник използва тежки думи само за съдията, който пробва да ни отреже главите със смешна дузпа, а и оказа се, че е заплашвал играчите. Треньорът разкри, че Талиавенто е обявил пред наши футболисти на терена, че ще ги изгони, макар че мачът е бил в самото си начало...

Самият Хубчев бе изгонен на трибуните от италианския рефер, след като подивя срещу отсъжданията.

„Аз съм казвал и друг път. Този отбор може да живее само с пълно себераздаване и здрави единоборства. Така бе срещу съперник, който е силен точно в това. Нужни са поредица от такива мачове на това ниво, за да кажем, че имаме отбор и изграждаме нещо. Отдавам разликата при гостувания и домакинства на манталитета ни. Не мога да обещая успех над Холандия. А и освен това винаги имаме проблеми при два такива мача в кратък срок“, обясни Хубси. И продължи:

“Еуфорията няма как да ги обземе, гаранция. Там ми е силата. Няма да им позволя просто. Сега всичко ще ни бъде трудно срещу Холандия - възстановяване, пътуване, тежък противник, тежък мач. Този път ще си позволя да коментирам съдиите - безобразен. Който ще да е, какъвто ще да е. Кои сме ние, че да имаме претенции, но чак така да се подиграват с нас… До 20-ата минута вече беше казал на двама души, че ги гони, даде дузпа и други 2-3 фаула. Въпреки съдията обаче постигнахме тази победа”, скочи Хубчев на Талиавенто.

“Не правим никакви сметки. Колкото и клиширано да е, играем мач за мач. Не съм дошъл със задача класиране, друга ми е целта. Започнем ли да изпълняваме замислените неща, ще дойдат и точките, и класиранията. Чух обидни скандирания по адрес на БФС, но ние трябва да бъдем обединени. Все по-малко обиди и все повече хора ще идват на стадиона с такива мачове”, завърши Хубчев.