Хубчев призна: Нямахме лидер, това е максимумът

снимка: lap.bg

Селекционерът на българския национален отбор Петър Хубчев похвали играчите за тяхната борбеност и себераздаване, макар те да загубиха световната квалификация срещу Франция с 0:1. Наставникът призна, че именно гол за "петлите" е бил нужен, за да накара България да погледне смело напред и да покаже най-добрия си футбол. Бившият треньор на Берое обаче е разочарован, че на терена е липсвал лидерът в нашия тим. Той вече гледа към последния мач от група "А" на пресявките срещу Люксембург и призна, че се притеснява от провал. 

"Не бих казал, че голът ни смути. Точно обратното. Малко след този гол започнахме да играем. Първият съдийски сигнал ни смути, излязохме неуверени и с по-голям респект към Франция. Не само след почивката, но и през по-голямата част от първото полувреме се представихме добре. Не бих отличил нито един от този отбор. Няма лидер, така беше и в този мач. Второто полувреме беше по-добро", сподели Петър Хубчев. 

"Божидар Краев не е от такова голямо значение. Схемата беше друга и второто полувреме беше малко по-добро. Но не трябва да забравяме, че Франция е в Топ 3 на света, а играхме като равен с равен. Само преди няколко месеца се сравнявахме с други отбори. Вярвам на тези момчета, както и на още десетина извън отбора, но не трябва да се заблуждаваме и да признаем, че това е максимумът. Повярвайте ми - благодарен съм и вярвам на тези момчета", отговори селекционерът. 

"Сигурен съм, че ще се чуят доста положителни гласове и коментари. Сега започвам да треперя и се притеснявам от Люксембург. Всичко друго освен победа ще е провал, защото там ние ще сме фаворит. Умора и пътуване не са оправдание", призна Хубчев. 

"За мен най-важното е, че показваме тази прословута борбеност, която много поколения са показвали. Но това е малка крачица. Има много какво да подобряваме и в този компонент, и в много други", завърши Петър Хубчев.