Хубчев: Лентата няма значение, капитанът се вижда на терена

снимка: twitter.com

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев призна, че "лъвовете" са постигнали сериозно подобрение при борбата и себераздаването на терена. Според него обаче само те не са достатъчни. Именно затова според треньора България е загубила своите гостувания в световните квалификации - защото тимът не е от световна класа. Хубчев сподели, че не си прави сметки за класиране на Мондиал 2018 и заяви, че тази задача е много трудна.

"За мен, до известна степен, върнахме малък компонент, в който българският отбор е постигал успехи - по-голяма борба, дух, себераздаване. Що се отнася до гостуванията, не ни достига най-вече самочувствие на чужд терен. Това е признак, че ни липсва класа. Няма го постоянството, а то е признак за това, че си силен отбор. Това обаче не е гаранция, че утре пак няма да изиграем силен мач”, каза Хубчев, цитиран от "Спортал".

"Знаехме още от първия ден, че няма да разчитаме на двама човека. Другите са здрави. Наясно сме с кои ще започнем. Едно знаем и сме убедени - по нашите виждания пътят е доста труден. Какво се е случвало преди, не е мястото да коментирам. Но България не е световна сила и ще ни е много трудно да се класираме за голям форум. Не правим сметки и не водим разговори какво ще стане при две победи. Дори да ги постигнем, класирането не зависи от нас", заяви селекционерът на България.

"Нашето поведение е за нещо сериозно. Опитваме се да държим момчетата да са концентрирани върху нещо голямо. Дидие Дешан е джентълмен. Рядко в такива срещи се стига до престрелки. Ако мачът завърши както ние искаме, няма значение кой как се е изказал за мен и отбора. Изказванията на фенове и медии малко ни влияят. От няколко дни въобще не поглеждам какво излиза като информация в медиите”, коментира Хубчев комплиментите на френския селекционер по адрес на "лъвовете".

Относно това кой ще носи на ръката си капитанската лента на България в отсъствието на Светослав Дяков и Ивелин Попов, Хубчев заяви:

"Не е мислено и не е решено кой ще бъде капитан. Но това ли ни е голямата концепция и стратегия? Кой ще е капитан? Още не сме решили. Не отдавам голямо значение кой ще е капитан. За някои може да е важно, но за мен не е. Вижда се кой е капитан на терена. Дай Боже да имаме повече капитани", отговори многозначно наставникът на България.