Хей се контузи и мачът с Белю се отлага, Фюри иска да го замести (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Дейвид Хей получи нова тежка контузия и се отказа от дългоочаквания от феновете реванш срещу Тони Белю, който трябваше да се проведе на 17 декември. Вместо това сблъсъкът ще бъде насрочен за 2018 година. 

Бившият световен шампион в полутежка и тежка категория се възстановяваше дълго от скъсан ахилес, като травмата бе получена в първия мач с Белю, който Хей загуби. Въпреки това той бе фаворит на букмейкърите преди предстоящата битка. За свое нещастие обаче, той контузи бицепса си и отново е извън строя.

В продължение на година и половина неговият сблъсък с Тайсън Фюри също беше отлаган, след като Хей имаше тежки проблеми с травма на рамото. Именно Циганския крал сега е готов да замени Хей в битката, като хвърли предизвикателство към Тони Белю. 

"Това е Тайсън Фюри, познат още и като Краля на циганите. Световният шампион. Току що узнах, че Хей се е отказал от боя. Готов съм да се бия с Тони на 5 май в Лондон. Ако искаш да се биеш с истински мъж, готов съм", заяви Фюри.

Вариант за заместник, ако въобще има такъв, е и Дилиън Уайт. "Нека не разочароваме феновете на боска", написа Уайт в "Туитър". "Ще се бия с Белю през декември дори и без да съм направил необходимите тренировки". 

Вижте заканата на Тайсън Фюри към Тони Белю ТУК!