Херо би аларма: Тренираме едно, но на терена играчите го забравят

Димитър Димитров-Херо е пресен на треньорския пост в Лудогорец, но вече е наясно какво е нужно на тима. Бургазлията ще изисква пределна концентрация и мобилизация от страна на своите футболисти при предстоящото утре вечер от 20:30 часа гостуване на Судува (Мариямполе) в среща-реванш от плейофите на Лига Европа. Разградчани взеха комфортен аванс в резултата след 2:0 в първия двубой миналата седмица. Херо обаче е категоричен, че все още нищо не е решено:

“Надявам се, че това спокойствие тук, в Литва, няма да ни изиграе лоша шега. Опитах се да настроя подобаващо футболистите във времето между двата мача. Не смятам, че съперникът е слаб отбор, напротив. Показа го ясно с представянето си до момента в предварителните кръгове. Мачът в никакъв случай не е решен. Резултатът е много коварен и трябва да бъдем много внимателни”, обясни Димитров по време на официалната си пресконференция в Мариямполе.

“Опитваме се в някои нюанси на играта, в начините на изнасяне на топката да направим някои промени. Нужно е време обаче, за да се случи това, защото тренираме едни неща, но след това, когато излезем на терена, се забравят. Може би има известна лека крачка напред, но сме далеч от истината. Когато се класираме в групите на Лига Европа, тогава вече ще видим на какво ниво сме и какво точно трябва да променим”, добави наставникът.

Левски, и ЦСКА, вдигнаха нивото си. Видно е по настроението, по нагласата, че има възход в редиците и на двата отбора. При нас проблемът е, че нямаме голяма дълбочина в състава, че скамейката е къса. Продадоха се няколко футболисти, имаме и няколко наказани, но имам уверението на ръководството, че работи по селекцията. Не искам обаче нищо на всяка цена, тъй като не искам да се допускат грешки”, категоричен е новият треньор на разградчани.

“Далеч по-лесно се работи, когато имаш налични много класни футболисти. Разбира се, риск да сгрешиш винаги съществува. Никой обаче не е застрахован от грешки. Не бих желал да коментирам предварително кой ще замести Марселиньо, за да не давам жокери на противника. Ще кажа само, че сме готови. В тази връзка имахме няколко тактически тренировки. Взех Марселиньо, Моци и Горалски с нас, за да са по-близо до отбора и за да сплотим по-лесно колектива”, завърши Херо.