Хаос в Локо: Заплахи, уволнения и гафове заради Манчини

снимка: lokomotivpd.com

Нови гафове в Локомотив (Пловдив) станаха причина за напускането на трима служители на клуба. Ръководството е пуснало предизвестие за прекратяване на договорите на двама от тях, а трети сам е поискал да напусне, информира Plovdiv24.bg.

Управителят на стадиона в парк "Лаута" Никола Николов-Гунди и служителят Трайчо, който работи на входа на комплекс "Локомотив", са били притиснати от шефовете да напуснат. Причина за това е, че кандидатът за нов собственик - италианецът Бенедето Манчини съвсем необезпокоявано е влязъл на стадиона и е подал официалната си оферта за купуване на клуба. Това, според шефовете, станало поради действията на двамата служители, защото те не попречили на Манчини да влезе.

Plovdiv24.bg припомня, че комплекс "Локомотив" все още е общинска собственост и никой не може по какъвто и да е повод да забрани на граждани да влизат на територията му през деня в работно време. През въпросния вход на бариерата минават фенове, спортисти и треньори от 5-е клуба, намиращи се на територията на комплекса, както и всеки автомобил, който заплати вход от 2 лева. 

Търкания с ръководството има и администраторът и легенда на клуба Николай Курбанов, на когото му писнало и вече е подал оставка, пускайки едномесечно предизвестие за напускане. Шефовете на "смърфовете" опитали да обвинят Курбанов за гаф, който самите те са направили, подписвайки договор с треньора на вратарите Здравко Букарица. 

Оказва се, че специалистът, докаран от новия старши треньор Бруно Акрапович, не притежава лиценз за треньор на вратарите. Това е противопоказно на правилата на БФС. Според тях всеки клуб от Първа лига трябва да има лицензиран треньор на вратарите.

От футболната ни централа са направили компромис и са дали отсрочка на "черно-белите" до началото на пролетния полусезон да намерят подходящ специалист. Заплашени с уволнение са и работниците по поддръжката на стадиона, като тяхната съдба ще се решава в понеделник.