Хандбални дербита ще вдигат адреналина през идния уикенд

Сложната ситуация около последното (четвърто) място даващо право на участие в полуфиналите за шампионската титла на България по хандбал при мъжете започва да се изяснява.

В предстоящия предпоследен кръг на хандбалното първенство голямото дерби ще бъде в София, където се срещат НСА и Фрегата. Двата тима заемат съответно 6-то и 4-то място в таблицата и при евентуален успех  бургазлии ще имат 18 точки в актива си, докато и теоритичните шансове на „студентите” (12 точки) за продължаване напред ще приключат. Между тях в подреждането е Пирин ГД с 14 т, който има мач в Горна Оряховица срещу последния в класирането Локомотив, но в последния кръг неврокопчани играят срещу лидерите от Локомотив (Варна), които имат само победи от началото на сезона.

Двубоят в Студентски град между НСА и Фрегата е в събота от 15:00 часа, а за гостите почти сигурно няма да играят двата основни гарда Пресиян Русенов и Росен Колев.

„Тръгваме за София с мисълта за победа и нищо друго. Не е добра ситуацията с Пресиян (травма в глезена)  и Росен (контузия на ръката) и до последно няма да знаем дали ще разчитаме на тях за мача с НСА. Със сигурност обаче няма да са боеспособни да играят на нивото, което показват до момента. Въпреки това целия отбор е мотивиран да вземем двете точки и да направим още една сериозна крачка към полуфиналите за титлата”, сподели наставникът и водач на отбора Никола Добрев, цитиран от Пресслужбата на федерацията ни по хандба

В отбора на НСА нямат здравословни проблеми и ще играят за честта на Националната спортна академия „Васил Левски”.

„Все още имаме теоретични шансове за 4-тото място и както винаги ще играем за победа. Не правим сметки и комбинации, защото сме НСА и трябва да защитим името на учебното заведение. Остават ни два мача до края. Отложеният със „Спартак”, който ще бъде на 23 април и последния от календара с водачите от „Локомотив”. Имаме своите шансове, момчетата знаят отлично това. Фрегата е в по –добра ситуация от нас в подреждането, но дори и да не успеем за следващия етап, ние ще гоним предно класиране и във всяка среща ще излизаме за крайния успех. Всички са здрави, тренираме в пълен състав”, заяви треньорът на НСА доц. Емил Аврамов.

Ето и програмата за 17-ия кръг на мъжкото хандбално първенство А РХГ :

08 април 2017г. (събота)

13:00 Спартак (Варна) – Чардафон (Габрово)

14:00 Локомотив (Горна Оряховица) - Пирин (Гоце Делчев)

15:00 НСА (София) - Фрегата (Бургас)

15:00 Левски (гр. Левски) - Локомотив (Варна)

09 април 2017г. (неделя)

14:00 ! Локомотив (Варна) – Пирин (Гоце Делчев) Отложен мач от 11-ия кръг

16:00 Осъм (Ловеч) - Добруджа (Добрич)

При жените ще се изиграят тази събота и неделя мачовете от 4-ия кръг на основната фаза на първенството.

Както е известно, след редовния сезон първите четири отбора играят 6 кръга , за да определят двата полуфиналиста и финалистите за титлата на страната. Към момента Бъки (Габрово) имат пълен актив от точки след три победи, докато за второто място с по две точки са Етър 64 (Велико Търново) и Свелинград. Без точка са Ники спорт от гр. Сливница.

В неделния  ден от 15:00 в Свиленград играят домакините с Ники спорт, а два часа по –късно във Велико Търново е голямото дерби в последните години между Етър 64 и Бъки.