Гришо у дома: Винаги е важно да си близо до корените си

галерия:

Григор Димитров сподели, че винаги му е приятно да се завърне на родна земя и да бъде близо до семейството си. Днес българският тенисист бе забелязан на кортовете "Юнак" в родния Хасково, където започна неговата приказка. Гришо ще остане няколко дни при близките си, а след това ще се подготвя за Мастърса в Шанхай, определяйки шансовете си за победа там като "добри".

"Почивам си в момента, прибрах се само за малко, за да видя в Хасково майка ми и баща ми, да видя клуба отново (б.а -ТК Хасково 2015). Като гледам всичко тук на кортовете се развива много добре. Искам да бъда част от този клуб и с каквото мога да помагам. За съжаление обаче не разполагам с толкова време, колкото ми се иска. А иначе US Open приключи малко по-рано за мен. Но като цяло имах добри 7-8 седмици в Щатите и сега започвам да се подготвям за Азия. Смятам, че на Мастърса в Шанхай, който предстои, имам добри шансове. До края на година имам 5-6 турнира. Целите ми си остават същите. И след това започвам отново. Трябваше ми обаче наистина малко почивка", сподели първата ни ракета пред журналисти от haskovo.net и "еTV".

Запитан за емоцията, която го завладява, завръщайки се у дома, Гришо отговори: "Много е важно за мен. Важно е да стоя близко до корените си, да съм колкото се може по-често близо до семейството си. Моят живот е толкова бърз - всяка една седмица съм на различно място и затова е много хубаво, когато се прибера вкъщи, хубаво е да се срещнеш с роднините си, да си там, откъдето си тръгнал. Това ми дава голяма сила и перспектива за бъдещето. Винаги след това се чувствам доста по-отпочинал, защото знам, че трябва да започна отново с тренировките, с фитнеса и въртележката започва отново да се върти. Затова дните като сега, в които съм свободен, ги използвам максимално да правя това, което ми се иска", сподели Димитров. 

"И моята емоция е винаги голяма. Винаги чувството е особено и приятно, когато Григор е тук. Радвам се, че не се е променил от малко момче, когато сега е мъж - остава си чудесен, радвам се за него, невероятен е!", каза майката на родната звезда Мария Димитрова.

grig.jpg