Гришо сгази японец за полуфинал в Синсинати

снимка: Mutua Madrid Open

Родна ракета №1 Григор Димитров видя сметката на японеца Юичи Сугита с 2:0 сета - 6:1 и 6:1 и си осигури финал на Мастърса в Синсинати. Гришо показа супер игра и не даде никакъв шанс на самурая.

Димитров тръгна концентрирано със свое поодаване, което взе на о точки. Във втория гейм опонентът му тръгна с втори сервис в тялото, но със следващия си удар в разиграването изкара форхенд. Впоследствие японецът изостана 0-30, като в следващата точка пласира форхенд в мрежата. Още на първия брейкбол Сугита се пропука и изостана 0-2. Първата ни ракета затвърди и наложи контрола си в сета.

Световният №46 трудно затрудняваше опонента си с началния си удар и му се налагаше непрекъснато да е под напрежение, когато вкарва топката в игра. Нашият се стараеше да наказва всеки пропуск и чакаше удобен момент, като междувременно бе безкомпромисен, когато сервира – 5-2.

При този резултат Сугита сервираше за оставане в сета. Димитров се възползва в първата точка от това, че форхендът на опонента му закачи филето, игра дълбок апроуч и с бекхенд воле уинър поведе 15-0. При пасив от 0-30 японският тенисист заби форхенд в мрежата и се изправи пред три последователни сетбола, но навакса до дюс. После изпусна геймбол с двойна грешка, след което се срина – 6-2.

Най-добрият ни тенисист продължи уверено и след почивката, като бе пълен господар на корта. Още в първия си сервис гейм Сугита навакса пасив от 15-40, но отново изостана и на геймбола не успа да настигне прецизна къса на съперника – 2-0.

Григор затвърди, а при 30-40 в четвъртия гейм опонентът му пласира форхенд в мрежата, с което допусна двоен пробив – 4-0. С приближаването на края българинът започна да се забавлява, а представянето му толкова надскачаше това на съперника, че всичко бе въпрос на протокол – 6-1.