Гришo: Радвам се, че не подведох хората, психичиески съм 6

Григор Димитров даде кратко интервю пред един от бившите си наставници – Роджър Рашийд след драматичната победа на Джон Милман в Бризбейн с 2:1 сета. 

„Уморен съм малко, Джон игра страхотно, поздравления за него. Щастлив съм, че съм в Австралия отново, имам страхотни спомени от тук, и от работата с теб. Благодаря на всички, които останаха на трибуните. Джон удряше много добре топката тази вечер, щастлив съм, че се борих и постигнах добра победа на корта. 

Вдъхновен съм, че съм №3 в света и имам възможността да играя от тази позиция. Винаги е приятно да играя пред австралийската публика, която създава специфична атмосфера. 

Мачболите в тайбрека? Той ме накара да играя на границата на възможностите си, исках да съм максимално концентриран, да играя най-добрия си тенис. Знаех, че към мен има огромни очаквания. Мачът е първи на сингъл след 2 месеца за мен и се радвам, че успях да го спечеля. 

Добре съм подготвен от психическа и физическа гледна точка, още в първия ми мач играх 2 часа и половина“, коментира Димитров, който ще се изправи срещу Кайл Едмънд на четвъртфиналите. Срещата е днес и почва около обед.