Кое е най-хубавото нещо в живота на Григор Димитров?

снимка: W Magazine

Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров продължава да бъде обект на интерес от страна на световните медии. Популярността на хасковлията не спира да расте на почти всеки континент, като все повече издания търсят Гришо с молба за интервю.

Изключение не направи и американското списание "W", което също взе интервю с българския талант. Григор отново коментира връзката си с руската суперзвезда на женския тенис Мария Шарапова, добавяйки, че никога не близва алкохол.

"Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало, но определено не е лесно", споделя Димитров относно връзката си с Мария Шарапова.

Гришо обаче добавя, че двамата рядко имат щастието да споделят времето си. "Пътуванията, пресата, фитнеса, тренировки... не остава много време само за нас двамата. От друга страна ние се разбираме наистина много добре и знаем за какво са тези жертви".

Пред "W" Григор Димитров разкрива, че никога не пие алкохол, дори и да става въпрос за съвсем малки количества.

"Понякога е хубаво да полудееш и някак си да изпуснеш парата, но ще ви кажа нещо забавно - никога не съм употребявал алкохол. Мария, обаче, ми създава сериозни проблеми и често ми казва: "Хайде, сподели чаша вино с мен", разказва българският тенисист.

4089673

Григор Димитров разкри и интересна подробност, а именно - че в главата му вече се върти създаването на собствена линия тенис екипировка. Не е тайна, че модата и дрехите са сред големите страсти на хасковлията.

"С удоволствие бих имал собствена линия тенис екипировка, която да е нещо съвсем уникално и различно от останалото, но няма да ви кажа повече подробности, защото все още работим върху идеята. Ако някога се осъществи, ще се появи изведнъж - "БУМ", без никакво предизвестие", споделя Гришо.

В края на интервюто Григор все пак говори и за тенис кариерата си, която се развива все по-добре с всяка изминала година. Гришо вече осъществи своята цел "минимум" - класиране сред първите 20 на планетата, като българинът вече преследва и следващата си цел - място в Топ 10 на света.

"Най-голямото напрежение идва от очакванията, които самият аз имам към себе си. Не се интересувам толкова от резултата в даден мач, защото целите ми са по-високи и трябва да свърша още много работа", споделя Гришо.