Гришо по-готов от всякога: Искам да печеля до края на годината (ВИДЕО)

Григор Димитров започва участието си на турнира във Вашингтон от сериите ATP 500 тази вечер в 00:30 часа българско време. Първата ни ракета има мач на двойки с Люка Пуй срещу Жан-Жулиен Роже и Хориа Теакау. Днес той ще разбере и името на първия си съперник на сингъл - Кайл Едмънд или Хьон Чун.

Най-добрият български тенисист даде интервю за официалния сайт на ATP и сподели очакванията си за едно вълнуващо американско лято. "Мисля, че се намирам в добра форма в момента, играя добър тенис, завърнах се в Топ 10 (интервюто е преди публикуването на новата ранглиста, в която той е 11-и) – това са все позитвини неща. Искам да задържа това ниво и да градя върху него", коментира Гришо. Той сподели още, че в паузата между Уимбълдън и започващия сезон на твърди кортове си е взел заслужена почивка от 3-4 дни. После се е завърнал на корта за рутинните тренировки.

Запитан за целите си до края на годината, Димитров сподели само, че желае да се представи по-добре от миналата година. "Просто искам да играя по-добре в турнирите, в които участвам. Това е едно от най-трудните неща – да идваш всяка година на едни и същи турнири и да се стремиш да се представяш по-силно от предния сезон. Да кажем, че си играл 1/4-финал миналата година и сега искаш да направиш още една крачка – дали ще е полуфинал или финал, а защо не и титлата на турнира. И да го направиш в една силна конкуренция – много тенисисти в момента играят невероятно, нищо не идва лесно", сподели българинът.