Гришо недоволен: Играх под средното си ниво, но важното е, че се борих!

снимка: twitter.com

Григор Димитров остана със смесени емоции от гладиаторската битка срещу Макензи МакДоналд от втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Българинът излезе победител след три часа и половина и резултат 4-6, 6-2, 6-4, 0-6, 8-6. Световният номер 3 сподели, че не е доволен от начина, по който е играл, но е доволен от това как се е борил до последно.

Той похвали американския квалификант за показаната борбеност, но заяви, че опитът му е решил изхода от двубоя. 

"Какво да кажа, труден ден. Най-щастлив съм от това, че спечелих в ден, в който не би трябвало. Той игра невероятно, абсолютно невероятно. Заслугата е изцяло негова", отдаде дължимото на съперника си Григор. 

Той е изненадан от прогреса на 22-годишния американец, който може би изигра мача на живота си. 

"Ние тренирахме в Калифорния, така че го познавах. Той много се е подобри и е на верен път. Игра невероятен мач. Трябваше да се боря и в края опитът много ми помогна. Както и вие", обърна се българинът към феновете. "Много благодаря!".

"Това е невероятна тактика, агресивен стил, ретур-мрежа. В такива мачове е важно да спечелиш, да запазиш хладнокръвие и съм щастлив да продължа напред. Успях да спечеля няколко важни точки. Играх под средното си ниво в днешния мач, но се опитвах да остана позитивен във всеки един момент", добави Димитров.

"Той нямаше какво да губи, получаваха му се ударите, направи един невероятен мач. Аз се стремя да се развивам постоянно, да подобрявам играта си. В следващите мачове трябва да се представя на по-високо ниво", заяви първата ни ракета.

"Всеки може да победи всекиго, всичко опира до няколко точки и това се случи днес. Когато имаш психическа устойчивост, всичко е по-лесно, но на мен това все пак не ми е първи ден в тура. Доволен съм не от начина по-който играх, а от начина, по-който се борих", заключи световният номер 3.