Гришо: Не искам да скромнича, атакувам титла от Шлема

снимка: twitter.com

Григор Димитров остана доволен от играта си и от победата с 6-3, 6-2, 6-1 над австриеца Денис Новак в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Поставеният под номер 3 в схемата българин разкри, че е дошъл в Мелбърн да атакува титлата, но ще играе мач за мач. 

"Доволен съм от формата си. Толкова е хубаво да се върна тук. Имам страхотни спомени, обичам да играя на този корт", сподели българинът веднага след двубоя.

"Днес имаше доста силен вятър по време на загрявката. Не можеш да използваш максимално ударите си, но аз се опитах да бъда концентриран и да използвам всяка възможност, както и да спестя малко сили", заяви световният номер 3.

Той бе категоричен, че е напълно готов да атакува титла от Големия шлем: "Гледам от мач на мач. Това винаги е било моя мечта. Постигнах някои неща, които винаги съм искал. Това е следващата стъпка. Не искам да лъжа и да звуча прекалено скромно. Единственото, което мога да направя, е да се раздавам на 100% процента и да се опитам да вдигам нивото с всеки мач", сподели Григор Димитров.