Григор нападна Китай заради мръсния въздух

Родна ракета №1 Григор Димитров призна, че е имал сериозни проблеми да свикне с изключително замърсения въздух в Пекин по време на турнира от сериите АТР 500 в китайската столица. По-рано днес Григор загуби от световния номер 1 Рафаел Надал с 1:2 сета в полуфиналите на надпреварата. След мача той директно нападна Китай заради изключително мръсния въздух

"Когато идваш от Европа, първите три дни са най-тежки. Това е безумие. Но какво можеш да направиш? Като се замислиш, няма какво да направиш. Чувството за всички през първите три дни е ужасно, имах главоболие и кашлица. Първият ми двубой бе тест да видя как ще се справя с условията. Не знам защо китайците допускат всичко това и не мислят ли за бъдещето?", избухна Гришо. На старта на турнира Димитров победи трудно с 2:1 сета Дамир Джумур, после би Дел Потро и Баутиста Агут, преди да преклони глава пред Матадора.

В момента Китай води "война с мръсния въздух". В страната са решени да подобрят качеството на въздуха в Пекин и другите големи градове, които често потъват в тежък смог. Засега обаче всичко е само на думи и реални постъпки в тази посока липсват.