Григор Димитров сред разочарованията на 2015 година

снимка: БТА/AP

След заслужените похвали от цял свят за представянето си през миналата година, сега българската звезда в тениса Григор Димитров търпи и критики за колебливото си представяне от началото на 2015 г. Той беше нареден сред най-разочароващите играчи през тази година от изданието Bleacher Report. 

То използва края на втория турнир от Големия шлем - Ролан Гарос - с който свърши и сезонът на червени кортове, за да направи една бърза ретроспекция на сезона досега. За съжаление, Гришо беше нареден сред играчите, които засега не оправдават очакванията, особено след отпадането си за втора поредна година в първия кръг в Париж. 

"Григор Димитров се спуска надолу и тази година за втори пореден път отпадна в първия кръг на Ролан Гарос. Освен това, той не даде и много признаци на борба за продължаване във френската столица."

"Българинът има трудности през цялата година и не успява да задържи момента, който го изстреля нагоре през 2014 г. Засега той се е бетонирал на 11-та позиция в ранглистата, но постиженията му през сезона са доста колебливи."

"Той е с баланс от 18 победи и 10 загуби от началото на 2015 г., като все още не е стигнал до финал в турнир. Има само два полуфинала, като те са на малки състезания."

"Истина е, че тревата е настилката на Димитров, но все още е ужасяващо да гледаме играч с такъв талант да се представя посредствено на големите турнири. Но никой не може да се съмнява в качествата му", пише в анализа си за представянето на Гришо американското издание.

Източник: Преса