Гола активистка в ПьонгЧанг се застъпи за защита на животните (СНИМКИ)

галерия:

Почти гола активистка за защита на животните престоя над 15 минути на минусовите температури в ПьонгЧанг, за да се бори за своята кауза. Ашли Фруно бе облечена само по бикини и заешки уши. Тя държеше табела с надпис "Шампионите не носят козина". Това е атака срещу всички спортисти на Олимпийските игри, които са облечени с дрехи, направени от животинска козина.

Въпреки че температурите показваха -16 градуса по Целзий, тя беше категорична, че нейната организация ПЕТА (Хора за етично отношение към животните) не планира да протестира по време на Олимпийските игри (9-25 февруари) срещу оспорваната търговия с кучешко месо в Южна Корея.

"Определено тук е студено, но нищо не може да се сравнява с мъките, които животните преминават във фабриките за изделия от кожа и козина. За съжаление животинската козина се носи от много корейци. Тази тенденция не трябва да я има на олимпийските игри и затова молим всички: "Спрете да носите дрехи от козина". Има толкова много стилни и красиви алтернативи, които обезсмислят свалянето на кожите от гърбовете на зайците", заяви Ашли Фруно.

"Жестокостта към животните си е жестокост и няма значение дали става дума за кучета, зайчета, норки или еноти. Говорим и протестираме по различни теми по време на присъствието си в Южна Корея, но не планираме никаква кампания срещу продажбата на кучешко месо", обяви активистката на ПЕТА, която призна, че се справя по-добре със студа, тъй като е канадка.

"Търговията с изделия от животински кожи и козина в Азия е много развита. Тук са едни от най-големите износители на такива продукти. В китайските фабрики зайчетата се държат в клетки и се убиват с бой или им прерязват гърлото докато са в съзнание", допълни Ашли Фруно, цитирана от "Блиц".

Същата организация протестираше и на Олимпийските игри в Сочи преди 4 години. Тогава отново активистките бяха със заешки уши и по гащи, за да защитят своята кауза. 

champoos.jpg

champo.jpg