Севиля не остави шансове на Фиорентина (ВИДЕО)

галерия:

снимка: uefa.com

Отборът на Севиля победи Фиорентина с 3:0 в първия полуфинал на Лига Европа.

Алийш Видал откри резултата с много точен изстрел от границата на наказателното поле. Испанецът вкара и втори гол в началото на второто полувреме след неубедителна намеса на вратаря на гостите. Кевин Гамейро оформи крайното 3:0 в 75-тата минута.

Това бе и първата загуба на „виолетовите“ в Европа през настоящия сезон, а отборът на Севиля продължава да е непобеден на „Рамон Санчес Писхуан" в турнира. Това е и девета поредна победа на андалусците на собствен терен.

Страхотна възможност за Фиорентина в първите минути на срещата. Марио Гомес получи добро подаване на границата на наказателното поле и стреля, но топката премина над вратата на домакините.

В 17-тата минута Алеиш Видал откри резултата. Карлос Бака получи топката в наказателното поле и нападателят я върна към границата на наказателното поле, където Видал я прати в десния ъгъл на Нето.

Само минута по-късно Матиас Фернандес получи страхотен пас в наказателното поле, но чилиецът прати топката встрани от вратата.

В 24-тата минута Салах имаше страхотна възможност да изравни, но от малкото наказателно поле играчът на Фиорентина не успя да преодолее Рико.

В 52-та минута Алийш Видал отбеляза втори гол. Десният бек се възползва от добро подаване на Витоло и преодоля неубедителния Норберто Мурара Нето.

В 75-тата минута Кевин Гамейро, който се появи на терена само минута по-рано, направи резултата 3:0. Нападателят се възползва по най-добрия начин от подаването на Видал и вкара ново попадение във вратата на Нето.

 

Наставникът на Севиля Унай Емери залага на Серхио Рико на вратата, а пред него двойка централни защитници са Даниел Карисо и Тимоти Колодзиечак. Беноа Тремулинас ще играе като ляв бек, а Алейш Видал като десен. Гжегож Кричовяк и Стефан Мбия ще си партнират в средата на терена. Виктор Перес - Витоло ще оперира по лявото крило на атаката, Евер Банега ще бъде в центъра, а капитанът Хосе Антонио Рейес ще бъде от дясно, а на върха на атаката е поставен Карлос Бака.

Винченцо Монтела е избрал на вратата да бъде Норберто Мурара Нето. В защита от дясно наляво за „виолетовите“ ще играят Ненад Томович, Стефан Савич, Гонсало Родригес и Маркос Алонсо. Хоакин Санчес, Матиас Фернандес и Милан Бадел са поставени в средата на терена. Атаката на гостите ще се води от Боря Валеро, Мохамед Салах и Марио Гомес.