Гибона пусна стратегически резервите и Бразилия не ни прости

снимка: lap.bg

България падна с 0:3 (-15, -19, -22) от Бразилия в мач от третия турнир Световната лига по волейбол в град Кордоба, Аржентина. Треньорът на националите Пламен Константинов определено бе "предвидил" това поражение, защото пусна изцяло резервен състав срещу олимпийския шампион.

Целта на Гибона е да съхрани титулярите за предстоящите съдбовни битки срещу Сърбия и Аржентина. При 2 победи в тези сблъцъци - България ще се класира за финалния кръг на най-комерсиалния турнир, който се се състои в Куритиба, Бразилия.

Иначе казано - Константинов даде ден в повече за почивка и аклиматизация на основните си състезатели, а мачът със "селесао" бе отписан предварително.

След експресната загуба за 77 минути - България остана с 3 победи от 7 срещи.

В първия гейм бразилците правеха каквото си пожелаят с нашите резерви. Стигна се до резултат 7:0 в тяхна полза в началото. След това малко се посъбудихме, но беше късно. Жани Желязков направи добро впечатление с мълниености и разнообразни атаки, както и хубав сервис.

Втората част бе по-равностойна, но звездите на Бразилия отново наложиха волята си във важните моменти и отново се поздравиха с успех.

В третия гейм Пламен Константинов пусна някои от титулярите да се разтъпчат и това доведе до проблеми за южноамериканците. Нашите се държаха адекватно в 2/3 от частта, но после пак "сдадохме багажа".

Така загубихме тежко, но стратегически съхранихме сили и психика за следващия мач със Сърбия. Западните ни съседи са актуалния победител в Световната лига и силно желаят да защитят титлата си. До момента те имат 5 победи в 6 мача и вече са се калсирали за финалната фаза.

Със сигурност срещу Сърбия Гибона ще разчита на титулярите и ще хвърлим всичко в опит да надвием "плавите". Двубоят е в 22.00 довечера наше време.