Галчев: Левски е слаб, българите сме чуждопоклонници

снимка: lap.bg

Бившият капитан на ЦСКА и настоящ футболист на Септември (София) Борис Галчев сподели, че за него Левски е слаб отбор, а Делио Роси е трябвало вече да бъде уволнен. 33-годишният футболист заяви, че иска ЦСКА да стане шампион.

"За мен Левски е слаб отбор. Ако някой българин беше треньор, щеше да бъде разпънат на кръст след мачовете с Гълъбово и с Берое. Ние, българите, сме малко чуждопоклонници. Не виждам разлика между Делио Роси и Стамен Белчев", каза Борис Галчев пред телевизия BIT.

"Искам ЦСКА да стане шампион. Те го заслужават, най-вече феновете. Там изкарах важен период за мен като човек. Това е голям клуб. Има трепване у мен, когато говоря за ЦСКА", призна асът на Септември.

Той сподели, че истинският ЦСКА е този, който играе на "Българска армия", а не ЦСКА 1948. Галчев разкри, че не се е чувал със собственика на "червените" Гриша Ганчев, след като бе прокуден от него.

"Какви отношения да имаме с Гриша Ганчев? Не поддържаме връзка след разтрогването на договора, не са точно така нещата, както се изкараха по медиите. Повече беше надувка на медиите.

ЦСКА има много богата история, аз не съм постигнал кой знае какви успехи с отбора - две Купи и Суперкупа. Има хора, които са дали живота си за клуба, аз съм една дребна частица от историята.

Отборът, който играе на "Армията" е ЦСКА. Взеха си емблемата, най-посетеният отбор са. Аз предложения от ЦСКА 1948 не съм получавал", заяви Борис Галчев.