Фърги си призна: Постъпих много зле с Бербатов (ВИДЕО)

Може би най-великият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разкри, че е направил грешка, след като е оставил Димитър Бербатов извън състава за финала на Шампионската лига срещу Барселона през 2011 година. 6 години по-късно Фърги призна своята грешка, с което се опита да се извини на Митко.

"Да спечелиш Шампионската лига е фантастично нещо. През 2008-а имахме страхотни футболисти. Единственото нещо, за което съжалявам в онзи финал е, че оставих Парк Джи-Сун извън състава. Той изигра голяма роля и винаги е проблем, когато трябва да избереш състав за финала. На "Уембли" през 2011-а (б.р. - Манчестър Юнайтед загуби с 1:3 от Барселона) направих същото и с Димитър Бербатов. Той го прие зле, не го заслужаваше. Никой футболист не заслужава да бъде оставен извън състава за финала. Затова се опитваме да прокараме промяна и треньорите да имат право на 11 резервни футболисти“, коментира Фъргюсън пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

75-годишният шотландец бе потвърден за треньор на отбора на "червените дяволи" от 2008-а, който ще се изправи срещу Отбора на звездите на Майкъл Карик за бенефиса на полузащитника на 4 юни на „Олд Трафорд“.

Треньор на Отбора на звездите на Карик ще бъде Хари Реднап.