Фортуна се усмихна на Томова - тя загуби, но влезе в основната схема на Australian Open

Виктория Томова загуби последния мач от квалификациите на Откритото първенство на Австралия от рускинята Ана Блинкова с 3-6, 6-1, 1-6. Късметът обаче бе с първата ни ракета след двубоя и тя все пак попадна в основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем. Това се случи след отказването на Ана Конюх, а световната номер 139 влиза като "щастлива губеща".

Българката имаше своите шансове срещу Блинкова, но още в първия сет рускинята показа, че тя ще води инициативата. Тя повеждаше с пробив на два пъти, но светкавичните рибрейкове на 22-годишната софиянка изравниха резултата при 3-3. Томова обаче се пропука и допусна нов пробив, а после и още един, и така номер 138 в ранглистата затвора първата част.

Във втория сет Вики реализирай два брейка и дръпна с 3-0, след което направи още един и така бързо приключи частта при 6-1, за да вкара мача в трети решителен сет.

Там българката бе напълно надиграна от Блинкова. Томова взе само гейма си за 1-2, след което бе пробита неколкократно и изглеждаше, че приключи участието си, преди да стане ясно, че все пак влиза в основната схема.

В първи кръг на "Аустрелиън Оупън" Виктория Томова ще мери сили с американката Никол Гибс, която е под номер 113 в световната ранглиста.