Флойд махна товара от плещите си: Макгрегър е фаворитът, стар съм

снимка: БГНЕС/EPA

Американският боксьор Флойд Мейуедър сподели пред ESPN, че изобщо не е същият боксьор отпреди две години, когато последно се би и победи Андре Берто. Той направи това изявление в навечерието на мегасблъсъка си с ММА боеца Конър Макгрегър, който ще подлуди феновете на 26 август в "T-Mobile Arena" в Лас Вегас. Флойд отбеляза, че много по-младият ирландец е големият фаворит в двубоя, макар никога да не се е боксирал.

"Той е много по-млад. Когато сравните мен и Конър Макгрегър, се вижда че на хартия той е по-висок, има по-голям обхват и отгоре до долу просто е по-голям човек", сподели американецът. "Това е неговото предимство. Аз не съм участвал в официален мач от две години и вече минах 40-те, така че той е големият фаворит".

"По-стар съм и не съм същият боец, който бях преди. Загубих усет. Боксьор като Андре Берто няма шанс да издържи на темпото на Флойд Мейуедър. Тогава бях на 38, а той издържа. Представете си какво ще е сега. Вече не съм този, който бях", сподели боксьорът и даде надежди на многобройните фенове на Конър Макгрегър.

Флойд Мейуедър е непобеден през цялата си кариера, като има 49 победи (26 с нокаут). Той е един от петимата боксьори шампиони в 5 различни категории. Конър Макгрегър пък никога не се е боксирал. Затова той нае съдията Джо Кортес, който да му обясни всички правила преди големия сблъсък, както и бившия световен шампион Пол Малинаги, който е негов спаринг партньор.