Флойд притеснен от "мръсната игра" на Конър, предупреди рефера

снимка: twitter.com

Флойд Мейуедър предупреди рефера Робърт Бърд да спира играта всеки път, когато Конър Макгрегър използва нечестни боксови похвати. Американският боксьор и ирландският ММА боец ще се бият в многомилионната битка на века на 26 август в Лас Вегас. Конър никога не се е бил професионално в боксов мач и затова противникът му е притеснен дали той знае как да не нарушава правилата.

Причината Мейуедър да заяви това е клипът от тренировката на Макгрегър, в която той събаря в нокдаун спаринг партньора си Поли Малинаги. Флойд е гледал видеото и се е притеснил от видяното, защото бъдещият му противник използвал нечестни прийоми.

"Имах възможност да видя как се бие той и беше интересно, но използваше много непозволени къси удари зад тила", сподели притесненията си Флойд, цитиран от "Дейли Мейл". "Това е мнението ми, но съм сигурен, че реферът ще бъде честен към двете страни. Искам просто да проведа една добра и солидна битка".

"Аз спазвам неписаните правила на бокса и се надявам, че и Макгрегър ги знае, за да може да ги приложи. Все пак, той има боксов треньор в щаба си. Но пак и пак сме го виждали да играе мръсно. Аз обаче няма да се притеснявам за рефера - той си знае работата. Аз просто ще изляза и ще му позволя да върши задълженията си", заяви Мейуедър.

Конър нае в щаба си боксовия съдия Джо Кортес, който му помага за основните елементи в боя. Ирландецът ще се бие за пръв път на ринга, като досега е размазвал само съперниците си в UFC. Мейуедър пък има 49 победи и нито една загуба в цялата си кариера и е шампион в пет различни категории на бокса.