Финален напън на Рома прави Марез най-скъпия им трансфер

снимка: БГНЕС/EPA

Ръководството на Рома отправи последна оферта на стойност 31,8 милиона паунда за звездата на Лестър Риад Марез, пише "Сън". "Лисиците" вече отказаха две предложения за алжирския халф и ако сега не приемат подобрената оферта на "вълците", то те ще се откажат от привличането на най-голямата си цел това лято.

Марез сам изрази разочарованието си от настоящата ситуация, като обяви, че се намира в клопка и е с вързани ръце. Той желае да напусне "Кинг Пауър Стейдиъм" в посока Рим, но не може да направи нищо, докато Рома и Лестър не сключат официално споразумение.

Спортният директор на римляните Мончи обяви, че това е финалната оферта към 26-годишния техничар. "Радвам се за усилието на клуба да привлечем Марез. Това е лимитът на възможностите ни. Не мисля, че някога сме предлагали над 30 милиона за състезател", сподели той. "Този трансфер ще се превърне в най-скъпия в нашата история, ако не ме лъже паметта. Ние правим всичко възможно да вземем този играч, но работим и по други варианти. Ако Лестър не приеме - край", категоричен бе Мончи.

Алжирският национал бе избран за най-добър играч във Висшата лига на Англия при сензационната титла на Лестър през сезон 2015/2016. Ако премине в Рома, той ще стане най-скъпият трансфер в историята на римляните. През 2000 година те броиха 22,5 милиона паунда на Фиорентина за аржентинската легенда Габриел Батистута.