ФИФА маха Испания от Мондиал 2018?

снимка: twitter.com/Seleccion Espanola

Референдумът за отделяне на Каталуния от Испания предизвика нови сътресения в света на футбола. Националният отбор на "Ла Роха" може сензационно да бъде изваден от участие на Световното първенство в Русия през 2018, ако областта се отцепи от Испания. 

До такава санкция е възможно да се стигне, ако ръководството на испанската Футболна лига забрани на Барселона и другите каталунски отбори да участват в Примера дивисион и останалите дивизии на испанското първенство, пишат медиите в страната.

ФИФА пък обяви подобен ход за политическа намеса във футбола. Ако той повлияе на футболните дела, то може да се стигне до наказание за Испания. Вече беше обявено, че в случай на отстраняване от Примера дивисион Барселона може да се включи във френската Лига 1 или в английската Висша лига.

"Парламентът на Каталуния иска хората да изразят своето мнение. Населението иска да бъде чуто, а гласуването е най-добрият начин това да бъде направено", каза мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, който е от областта, и днес упражни правото си на вот.