Феновете на ЦСКА 1948 пак ще пеят "Тирето е менте, а Фаса да умре"

ЦСКА 1948 ще приеме Чавдар Етрополе в Герман тази сряда (1 ноември) от 14,00 часа. Двата тима са срещат в полуфинал на Югозапада от турнира за Купата на аматьорската лига.

След съгласието на двата клуба и на БФС срещата беше насрочена на познатата за феновете база в Драгалевци. По традиция ЦСКА  1948 обявява вход от 5 лева за мач в турнира.

Припомняме, спечелилият ще играе зонален финал срещу победителя от двойката Миньор Перник – Вихрен Сандански. През пролетта най-добрите отбори от четирите зони – Югозапад, Югоизток, Северозапад, Североизток, играят полуфинали на неутрален терен при пълен жребий. Миналия сезон ЦСКА 1948 стигна финал в турнира след феноменална серия, но отстъпи 0:3 срещу Черноморец Балчик в Стара Загора.

Любопитно е, че през седмицата ЦСКА 1948 гостува на Чавдар в Етрополе. Там тимът бе подкрепен от солидна и доста гласовита агитка. Феновете нямаше как да пропуснат да се заядат със собственика на Чавдар - Емил Димитров. Етрополският дерибей е известен с прякорите си Ротманса и Фаса. Припомняме, че именно Димитров бе един от радетелите, улеснили преименуването и преместването на Литекс в София под името ЦСКА-София. В цялата завера участва и той чрез своя Чавдар (Етрополе) в сложна схема, след която "червената" общност логично се раздели.

По време на двубоя в Етрополе запалянковците на столичния тим пяха мощно "Тирето е менте, а Фаса да умре", с което дадоха ясно да се разбере какво мислят за Емил Димитров. Сега ще им се удаде нов шанс да "насолят" един от виновниците славният 31-кратен шампион на България да отиде в небитието.