Федерер: Вярата в успеха ми донесе титлата

снимка: БГНЕС/EPA

Вече осемкратният шампион на "Уимбълдън" Роджър Федерер разкри как е стигнал до поредния триумф. Маестрото каза, че е физически в перфектна форма, но вярата му в успеха го е извело до титлата на "Ол Инглънд Клъб".

"Чувствам се невероятно и този успех значи всичко за мен. Да бъда отново тук, да държа този трофей, спечелвайки турнира, без да загубя сет – просто е магическо. След миналата година не вярвах, че ще мога отново да достигна до финал тук, на Уимбълдън. За това повлияха и загубите от Новак във финалите през 2014 и 2015. Въпреки това не загубих надежда, че бих могъл да го направя, а когато вярваш – можеш да стигнеш наистина далеч. Не спрях да вярвам и да мечтая и ето ме днес тук", разкри Федерер.

"Чилич е герой и го поздравявам за страхотния турнир, който направи. Трябва да бъде горд, стигна до финала на Уимбълдън, Да не се чувстваш добре на финал е наистина жестоко, но вярвам, че той ще има по-добри мигове", сподели Маестрото за своя съперник.

"Да бъдеш шампион, да държиш купата в ръце, да си здрав, това е най-прекрасното. Спечелих турнира без загубен сет. Не мога да повярвам на това, което се случи. Трудно е да си го представя. Не бях сигурен, че ще мога да стигна до финала тук отново след това, което се случи през миналата година. Надявах се на този шанс. Той дойде и аз го направих. Това е много специален момент за нас като семейство, още повече, че и момчетата ми бяха на трибуните, макар че те много не осъзнават какво точно се случи. Надявам се един ден да го разберат", коментира Федерер след победата", през сълзи каза още Федерер.