Федерер: Григор е сред петимата, който могат да поднесат изненадата на Уимбълдън

снимка: БГНЕС/EPA

Шампионът от "Аустрелиън Оупън" Роджър Федерер е готов за нова титла от "Големия Шлем". Той пропусна надпреварата във Франция, но сега на любимите си тревни кортове в "Уимбълдън", швейцарецът е мотивиран повече от всякога. Той спечели още три титли през сезона, а последната бе именно на зелено в Хале.

"В крайна сметка това беше решение(б.р. отказването от турнирите си на червено), а не компромис“, заяви Федерер.

"Така си дадох максимално добри шансове за сезона на трева и не смятам да се връщам към минали събития и да съжалявам за тях. Бях готов да играя в Париж, но не и в Мадрид и Рим. Чувствах се, че ако не спечеля там, не си давам най-добрите шансове за Уимбълдън. Преценихме, че е най-добре да се съхраня и да хвърля всичко в оставащото време до края на сезона. Не само турнирите на трева, но и след това“, разясни Маестрото, който вече е на 35, а само след месец ще навърши 36.

Федерер има цели 7 титли от надпреварата в Лондон. Ако не той, то кой друг би могъл да прецени и фаворитите за трофея през този сезон.

„Мисля, че Александър Зверев и Ник Кирьос показаха на всички на какво са способни и колко добри могат да бъдат. Раонич, Кей Нишикори и Григор Димитров са в добра позиция в момента и могат да стигнат много напред, което няма да изненада никого“, прогнозира Маестрото.