Ей Джей: Отивам на война, ако е нужно!

снимка: twitter.com/Anthony Joshua

Носителят на пояса на IBF в тежка категория Антъни Джошуа не отправи никакви директни закани към претендента Кубрат Пулев на съвместната им пресконференция в Кардиф. В навечерието на мегасблъсъка между британеца и българина на 28 октомври на "Принсипалити Стейдиъм" Ей Джей заяви, че ще стори всичко, за да победи. Той каза, че ако трябва да отиде на война, непременно ще го стори в името на победата.

"Очаквам мача с нетърпение още откакто завърши двубоят на 29 април с Кличко. Тренирам здраво оттогава, ще имам различен подход, сега ще покажа какво съм научил от последния мач", заяви Джошуа.

"Ако трябва да отида на война, ще отида на война. Важно е и какъв е съперникът. Понякога мога да съм умен, да използвам умно оръжията си, понякога мога да атакувам. Просто очаквам да победя, по един или по друг начин“, сподели британският боксьор.

Джошуа заяви, че единственото нещо, към което се стреми, е да докаже на своя треньор колко е израснал и помъдрял на ринга.

"Можеш да гледаш милион видеа на съперника и да се готвиш, но на ринга е друго. Просто искам да покажа на треньора си, че слушам инструкциите си. Ако той оценява какво правя, аз съм щастлив.

Не сме махнали крака от газта от 2008 насам, шампионат след шампионат, за мен няма проблем. Все още съм млад, имам много време пред себе си.

Искаме да запазим поясите и за да го направим, трябва да се бия с добри боксьори, да се уча и да се подобрявам постоянно. Всяко предизвикателство е нова стъпка. Искам да впечатля треньора си", заяви световният шампион в тежка категория.

Той ще се надява да запази 100-процентовия си актив от 19 победи в също толкова мачове. Кобрата пък има 25 триумфа и само 1 поражение - от Владимир Кличко през 2014 година.