Ето колко пари влизат в касата на Лудогорец при успех над Судува

снимка: БГНЕС/EPA

Лудогорец ще прибере в касата си 2,6 милиона евро, ако отстрани Судува и влезе в групите на Лига Европа. Такава е премията за участниците във втория по сила европейски клубен турнир, потвърдиха от УЕФА. 

Всяка победа в груповата фаза на надпреварата носи 360 хиляди евро, а равенството е оценено на 120 хиляди. Първенецът в групата ще напълни джобовете с още 600 хиляди евро бонус, докато вторите отбори ще вземат 300 хиляди.

Класиране на 1/16-финалите на турнира означава още 500 хиляди евро за всеки тим. Оттам нататък премиите се завишават значително - осминафиналистите са оценени с по 750 хиляди, а достигане на 1/4-финал носи цял милион бонус в касите на отборите. Полуфиналистите прибират още по 1,6 милиона, финалистът си тръгва с 3 милиона и половина, а победителят в Лига Европа взима бонус от 6,5 милиона евро.

Шампионът в надпреварата може да прибере максимално общо 15,71 милиона евро от наградния фонд. Жребият за груповата фаза в турнира Лига Европа ще се тегли на 25 август. Финалът е на 16 май в Лион, Франция.