Ето къде в Пловдив Локо взима 47 декара на концесия за 35 години (СНИМКА)

галерия:

снимка: SPORTA.BG

Утре е сряда. В този ден, по предварително заявения и разкрит от Христо Крушарски план, Локомотив Пловдив трябва да внесе в Община Пловдив идейният проект и остойностяването на терените, трибуните и общежитието, което бизнесменът иска да построи в квартал Тракия. Преди няколко дни сайтът glas.bg разкри чертежите, които видяха бял свят, след като на Лаута се проведе среща с проектантите.

Днес отново ще ви покажем, къде точно в квартал Тракия се планува да бъде разположена базата на Локомотив Пловдив, която трябва да реши един от големите проблеми на черно-белите - липсата на достатъчно терени. След като научихме разположението на парцела, който е с големина 47 декара, собственоръчно нанесохме чертежа, с който разполагаме, върху картата. С помощта на Google Мaps, пък направихме няколко снимки и на самия парцел. Огромното предимство на локацията е, че буквално парцелът граничи с 2 училища, което би било от огромно значение. Това са СОУ "Черноризец Храбър" и и СУ "Димитър Матевски".

Припомняме ви, че базата на Локомотив Пловдив  се предвижда да има 4 терена. Един от тях ще е с размери отговарящи на изискванията за провеждането на него на официални мачове. Другите 3 терена ще са малко по-малки и ще са тренировъчни. Най-вляво на чертежа се вижда празен квадрат. Това ще е закрит маломерен терена с изкуствена настилка, който ще се ползва при екстремни метеорологични условия. Между големия терен и два от тренировъчните се предвижда да има трибуни, под които ще са разположени съблекални, изцяло оборудван лекарски кабинет, възстановителен център и фитнес.

Червеният триъгълник, който се вижда на чертежа, граничещ с третия тренировъчен терен, пък ще е общежитието. За него все още не е сигурно на колко точно етажа ще е и с колко стаи ще разполага. Желанието на Крушарски е там да има 40 стаи за юноши, 6 апартамента за футболисти от мъжкия отбор, както и 3 представителни апартамента за гости. В общежитието ще се намира и столовата.

fbcfee3bce48f22c1588f00dd93b99b8dda3814b.jpg