Епидемия! Анди Мъри също се отказа от US Open

Поредно велико име се отказа от участие на US Open. Тази година сякаш има епидемия, която порази редица звезди и ги отказа от последния загодината турнир от Големя Шлем. Вторият в световната ранглиста шотландец няма да участва на Откритото първенство на САЩ заради травма в бедрен мускул. Неговото оттегляне не е изненадващое, защото той не е играл от "Уимбълдън" насам и не е в оптимална форма.

"Опитах с почивка и рехабилитация, за да бъда готов навреме за турнира. Тренирах нормално през последните няколко дни, но не смятам, че мога да спечеля турнира. Това в крайна сметка винаги е била моята цел", каза той по време на пресконференция в Ню Йорк.

Мъри добави, че може да бъде третият водещ тенисист след Новак Джокович и Стан Вавринка, който ще почива до края на годината: "Ще мисля върху този въпрос през следващите няколко дни. Ще взема решението с моите близки".

По-рано участие на кортовете в Ню Йорк отказаха още Новак Джокович, Станислас Вавринка, Милош Раонич и Кей Нишикори. Отпадането на Мъри ще направи едната половина на схемата доста по-лека. Нашият Григор Димитров за съжаление попадна в тежкия поток с Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Гришо почва с чешки анонимник утре или другиден.