Екзекутора на петлите откри волейболната скаут лига

Съветникът на министъра на младежта и спорта Емил Костадинов откри финалите на Скаут лигата 2016/17 - момичета, които се провеждат от 17 до 19 март в зала „Колодрума“ в Пловдив. На церемонията присъстваха мениджърът на волейболен клуб Марица (Пловдив) Борис Халачев, членът на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол и изпълнителен директор на волейболен клуб Хебър (Пазарджик) Витка Дончева и волейболната ни легенда Ани Узунова. Младите състезателки бяха приветствани и от представителния женски отбор на ВК Марица (Пловдив).

„Пожелавам ви здраве и оспорвани битки. Скаут лигата се провежда за втора поредна година и искрено ми се иска да има още такива състезания, които да ви помогнат да станете големи спортистки. Поздравявам ви и от името на министъра на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева и ви желая успех“, каза съветникът на министъра Емил Костадинов.

Във финалите в Пловдив участват 12-те най-добри отбора от 10 града на България. 168 момичета до 13 години ще играят в 6-хилядната спортна зала „Колодрума“, в която се проведе европейското първенство по волейбол за младежи през 2016 година. 

Скаут лигата по волейбол е проект на Българската федерация по волейбол, който се осъществява със съдействието на корпорация „Развитие“. Целта му е най-малките състезателки да натрупат опит, да се откроят талантливите деца и да бъде направена качествена селекция за националните отбори.