Джошуа със свирепа закана: Искам душата на Пулев

Световният шампион в тежка категория на бокса Антъни Джошуа направи пореден коментар за предстоящата на 28 октомври битка с Кубрат Пулев. Британецът ще излезе на първи път на ринга от април, когато завоюва коланите след победа над бившия световен шампион Владимир Кличко. Като цяло в щаба на боксьора с нигерийски корени смятат срещата с Кобрата за протоколна и вече обмислят следващи съперници за спортиста, който има 19 победи от 19 мача, всички с нокаут. Мнението на самия Джошуа обаче е доста по-различно:

"Пулев има 300 мача като аматьор. Той има почти 30 срещи на професионалния ринг и е загубил само една от бившия световен шампион Владимир Кличко. Талантлив е, изгради се като боскьор от световна класа. Беше нокаутиран, но продължи, записа победи след това - тази загуби беше и eдинствената за него, а сега той ще се изправи срещу мен. Той иска това, което имам, а аз просто искам душата му, така че ще се видим на 28 октомври", каза Джошуа за Sky Sports.

Той призна, че желанието му е била за реванш срещу Кличко, но украинската легенда реши да прекрати състезателната си кариера. "Не искам да губя коланите. Работил съм здраво, за да бъда в тази позиция. Искам да покажа уменията си и финес на ринга, но ако трябва да отида на война и да бъда на фронтовата линия, готов съм", сподели още Джошуа.