Джошуа ще тренира новия боксьор Рио Фърдинанд

снимка: twitter.com

Антъни Джошуа е предложил на Рио Фърдинанд да бъде негов спаринг партньор в приготовленията му за проесионална боксова кариера. Вчера легендарният защитник на Манчестър Юнайтед обяви на пресконференция, че е решил да сложи ръкавиците, търсейки предизвикателство извън футбола. 38-годишният Рио каза, че е пътувал заедно с предстоящия съперник на Кубрат Пулев и той му е предложил помощта си.

"Пътувахме заедно със самолет и той ми предложи да ми помогне. Покани ме в залата за спаринг", сподели развълнуваният Фърдинанд, цитиран от "Сън".

Негов треньор е бившият световен шампион Ричи Уудхол. Рио няма големи амбиции за успехи в бокса, като ще се състезава в категория до 90.7 кг и иска най-вече да се забавлява, а не да се бори за световните титли. Той често качва клипове в социалните мрежи, на които тренира бокс.

"Имам голямо уважение към този спорт и не започвам кариера с целта да стана световен шампион. Аз съм просто един фен на бокса, който само гледа от фотьойла си, но съм готов да отида на места, където не съм бил преди. Готов съм и физически, и психически. Това е нещо, върху което да се фокусирам, тъй като преживях доста лоши мигове в живота си през последните години. Боксът е нещо, което да складира емоциите ми", сподели Рио Фърдинанд.