Джошуа се закани на Кобрата: Ортис да чака, първо е ред на Пулев!

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа се закани на Кубрат Пулев, който е сигурният му следващ съперник. Все още не е уточнена датата и мястото на сблъсъка, но най вероятно той ще се проведе в Кардиф. Кобрата е единственият задължителен претендент за пояса на IBF - Международната боксова федерация, който Джошуа спечели, нокаутирайки Кличко през април. Луис Ортис пък е претендент за титлата на WBA, но ще трябва да почака, защото Ей Джей иска първо да се бие с българина.

"Задължителният ми мач с Пулев е в сила от година. Този с Луис Ортис е в сила от два месеца. Трябва да изпълня отложените ми задължения отпреди година", сподели Ей Джей, цитиран от "Индипендънт".

"Трябваше да подпишем споразумение, че веднага след мача с Кличко ще се бия с Пулев. Ще се бия с Ортис, когато му дойде времето", каза Джошуа. "С тима ми сядаме и дискутираме кое ще е най-добро. Обичам да се бия за поясите и да пиша история".

"Определено ще се бия в двете задължителни защити, защото те са вълнуващи. Хората казват, че искат да се бият с мен. Не искат, повярвайте ми. Искат да ми отмъкнат титлите, но не и да се бият с мен", сигурен е британският боксьор.