Джошуа по-тежък от всякога: Гладувах през последните дни

снимка: twitter.com

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа сподели, че е гладувал през последните дни, но все пак закова 115.21 кг на кантара. Неговият противник Карлос Такам е доста по-лек. Камерунецът с френски паспорт тежи 106.82 кг. Двамата ще излязат тази вечер (събота) на "Принсипалити" в Кардиф в битка за поясите на WBA, IBF и IBO, които са притежание на британеца. Както знаете, той трябваше да се бие с Кубрат Пулев, но българинът е отказа поради контузия - частично разкъсване на гръден мускул.

"Уверен съм в себе си, но никога не съм бил прекалено самоуверен. Прекалената самоувереност може да доведе до липса на внимание и подценяване на ситуацията, а аз не искам да правя такива грешки. Колкото до килограмите, мога да кажа, че през последните дни гладувах. Може би с годините вече ставам по-тежък, но може би просто намирам естественото си тегло? Никой не знае какво точно е, но се чувствам много по-добре сега, отколкото преди която и да е битка”, коментира Джошуа след кантара.

Британецът никога не е тежал повече в професионалната си кариера, като при последния сблъсък с Владимир Кличко телесната му маса бе 113.4 кг. Ей Джей призова хората да спрат да говорят за победата му над украинската боксова легенда, а да насочат вниманието си към предстоящата му битка.