Джошуа отсече: Такам е по-добър от Пулев! Издържа повече

Контузията на Кубрат Пулев му отне шанса да се изправи срещу Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф за световните титли на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA). Кубрат Пулев обаче остава официален претендент за титлата в тежка категория, потвърдиха от IBF. “На Джошуа бе наредено да защитава титлата си на IBF срещу Карлос Такам, който е следващият възможен претендент. Не е сигурно колко време ще се нуждае Пулев за възстановяване, но той остава официален претендент за титлата на IBF в тежка категория. Все пак, той ще трябва да изчака реда на задължителни защити, за да получи отново възможност за титла, тъй като шампионът ще бъде в повече от една версия (в случая - на IBF и WBA)”, каза Жанет Салазар, пресаташе на Международната боксова федерация, пред Спортал. След като Джошуа проведе задължителна защита на титлата във версия IBF, ще трябва да направи същото във версия WBA. Чак евентуално след това, в рамките на около година, ще бъде насрочена нова дата за задължителна защита от IBF срещу официалния претендент, който остава Кубрат Пулев. Възможно е след възстановяването си 36-годишният българин да проведе един мач преди новия си шанс за шампионски двубой.

Междувременно Джошуа обясни, че Такам е дори по-добър боксьор от Кобрата:

 "Честно казано това е по-опасна битка, отколкото би бил мачът с Пулев. Такам е по-добър боксьор за повече рундове, а аз се готвех да изляза срещу някой съвсем различен. Когато обаче българинът пострада преди няколко дни имахме само 2 възможности – да анулираме двубоя в Кардиф, което би било катастрофа за всички, или да продължим с друг съперник”, заяви Джошуа.  "Това става част от играта за мен. Първото нещо, което си помислих беше, че битката свърши, но почти веднага Еди ми се обади по телефона и ми каза, че е разполагал с Такам „на изчакване”. Това ще е различен мач, от този, който очаквах и не мога да си позволя да не го взема на сериозно.
 
Не казвам, че ще ме бие. Но казвам, че Такам няма да се качи на ринга и да падне в първия рунд. Той е имал някои много сериозни съперници в кариерата си като Паркър и Поветкин. Хората не го знаят, защото той не е активен в Туитър, но това е неговият златен билет, шансът му да шокира света”, каза още Джошуа.  
 
„Винаги съм казвал обаче, че треньорът ми ме готви не за определен съперник, а за да стана по-добър боксьор. Това, което се промени, е просто името на съперника. Затова просто вече ще пиша в търсачката "Такам", вместо "Пулев", както правех в последните 12 седмици.
 
Знам, че Такам е добър боксьор, но трябва да узнаят силните и слабите му страни. Също така трябва да продължа работата си. Това е всичко, което ми е нужно за победата”, допълва световният шампион.