Джошуа изчетка Кубрат: Чудесен удар, опит, изобщо - световна класа

галерия:

Антъни Джошуа е много интересен боксьор и още по-любопитна личност. За разлика от 95 процента от своите колеги в този спорт, британецът винаги демонстрира джентълменство. Естествено, не му липсва и увереност, но никога не си позволява да обижда своите опоненти. Впоследствие на ринга спортистът с нигерийски корени се превръша в звяр, защото има 19 победи от 19 мача. Всички с нокаут. 

В последните дни Джошуа не пести похвали и към нашия Кубрат Пулев. Поредната порция позитивни думи към Кобрата Антъни каза пред "Скай Спорт". Медийните изяви на британеца зачестяват с приближаването на 28 октомври, когато на 80 000-хилядния "Принсипалити стейдиум" двамата ще се изправят един срещу друг в бой за световната титла и 3 колана в тежка категория.

Джошуа си призна, че изпитва респект и дори страх от двама боксьори - Пулев и Дионтей Уайлдър.

"Най-сериозната заплаха за мен представляват двам адуши - следващият ми съпеник Кубрат Пулев и американецът Дионтей Уайлдър. Срещу българина нямам право да допускам никакви грешки. Всяко мое колебание, дори и най-малкото, ще ми струва скъпо срещу Пулев. Всичко може да се обърка за миг и да се окажа в тежка ситуация. Знам това", обясни Джошуа. И добави:

"Кубрат е много опитен, притежава чудесен удар и винаги е демонстрирал желаение и световно ниво. Класата му е световна. Той е талантлив боксьор, този спорт му е в кръвта"

Относно Уайлдър Джошуа също каза ласкави думи: "Дионтей Уайлдър е звезда в САЩ, а и не само. Около него винаги се вдига шум и хората се съобразяват с него. Всички очакват да видят бой между мен и него, така че такова зрелище би било страхотно", открехна вратата за бъдещите си планове Антъни. Именно битка между него и американеца е чакана от 2-3 години, но за да с еосъществи - първо трябва д абъде победен претендентът Кубрат Пулев. И Джошуа е убеден, че може да се справи с нашия най-добър боксьор в тежка артилерия.

"Знам си способностите, наяно съм, че излизам в Кардив срещу сложен противник. Не мога да оставя да се проваля. Убеден съм, че мога да спечеля срещу всеки един боксьор на Земята. Това говори моето его. Не се рея обаче в небесата и добре знам какво ме очаква и колко трябва да съм внимателен", каза Антъни Джошуа.