Джокович отвори ресторант, където за бедните е безплатно

Бившият №1 в света Новак Джокович отваря трети ресторант. В него нуждаещите се ще се хранят безплатно. По този начин Ноле иска да се отблагодари на хората за подкрепата им през всичките тези години, в които е във веригата на професионалистите, пише tenniskafe.

„Парите не са проблем за мен. Изкарах достатъчно да нахраня цяла Сърбия. Смятам, че хората го заслужават за цялата подкрепа, която ми оказват“, заяви Джокович. През 2009-а тенисистът отвори първото си заведение – ресторант на име „Новак“ в близост до „Арена Белград“. През 2016-а пък отвори врати вегански ресторант на бившия №1 в Монте Карло.

„Успяхме. Заедно със страхотния екип от хора, които ни помогнаха, това стана факт. Със съпругата ми превърнахме страстта ни към здравословното хранене в концепция за ресторант с името Eqvita“, каза тогава звездата.

През 2015-а Джокович стана първият играч в историята, спечелил 20 млн. долара в един сезон. В кариерата си той е натрупал над 108 млн. само от наградни фондове. От рекламни договори е касирал повече дори от тази сума - около 150 милиона долара.