Джокера на седмото небе: Сякаш никога не съм спирал да играя

снимка: twitter.com

Новак Джокович бе повече от щастлив от завръщането си в официален мач след 6 месеца отсъствие. Бившият номер 1 в света не бе стъпвал на корта от 1/4-финалите на "Уимбълдън", когато загуби от Томаш Бердих. Джокера страдаше от тежка травма и му отне половин година да се завърне, но ето че го направи с впечатляващ успех на старта на Откритото първенство на Австралия.

Той надви американеца Доналд Йънг с 6-1, 6-2, 6-4 и заяви, че е играл перфектен тенис.

"Чувството да с завърна е прекрасно. Нямаше по-добро място, на което да започна отново да играя след шест месеца отсъствие заради контузия. Обичам да съм тук и да играя тук. Беше дълъг период без официален мач. Използвах времето да бъда със семейството си, станах баща за втори път, което е невероятна благословия", сподели сърбинът, цитиран от tenniskafe.com. 

"Досега в професионалната си кариера най-много съм отсъствал един месец, не бях пропускал турнир от Големия шлем, така че ситуацията беше различна. Не казвам, че е била по-лоша, просто различна.

Контузията ми се влоши миналата година на "Ролан Гарос" и "Уимбълдън". Никой спортист не си пожелава контузия, но в крайна сметка тя ми позволи да помисля върху живота и тениса, да прекарам време със семейството. Щеше ми се да си почина. Имам невероятна кариера, за която съм благодарен, но същевременно нямах време за други неща - да съм със семейството", сподели емоционалният Ноле.

Той разкри, че не се е чувствал готов за състезание от такъв висок ранг допреди месец, но е намелрил сили да се завърне.

"Преди месец дори не знаех дали ще идвам в Австралия, защото не бях подготвен за съревнование от толкова високо ниво. Но ето ме. Играх перфектен тенис, сякаш никога не съм спирал.

Агаси знае, че съм му много благодарен, че дойде и прекарва време с нас, че ме подкрепя. Благодаря му от дъното на сърцето си, той ми е приятел, както и Радек", заяви с усмивка шесткратният шампион на "Аустрелиън Оупън".