Дженсън Бътън доволен от подиума след старта от 13-та позиция

Дженсън Бътън върна усмивките по лицата на членовете на щаба на МакЛарън, които бяха разочаровани след отпадането на Люис Хамилтън още в 13-ата обиколка. Все пак, победителят от Унгария призна, че се чувства удовлетворен от третото си място, въпреки че не е успял да се пребори за по-предна позиция със Себастиян Фетел.

 

„Ако бях останал на 13-та позиция на старта, щеше да е по-лесно да се боря с тези двамата (Марк Уебър и Себастиян Фетел), но беше голям хаос. Пол Ди Реста се блъсна в мен отзад, удари задното ми крило, след което някакво предно крило профуча покрай мен и счупи огледалото ми, което беше доста стряскащо."

 

Бътън се движеше на момент дори на второ място, въпреки че имаше доста проблеми на старта, защото започна състезанието от средата на колоната и му трябваше време, преди да се придвижи напред. Ключът към подиума обаче се оказаха по-твърдите сликове, които британецът успя да използва по възможно най-добрия начин и да запише впечатляващи времена с тях.

 

„Можеше да се класирам и по-напред, но да стартираш от 13-то място и да завършиш на подиума не е никак зле", заключи Бътън накрая.