Два английски кинжала в началото на полувремената раниха лошо младите лъвове на старта на Евро 2017

Националният отбор на България до 19 години започна със загуба участието си на Евро 2017. Младите "лъвчетата" записаха поражение от Англия, след като допуснаха два ранни гола и в двете половини на срещата, играна в Тбилиси, Грузия. На "трикольорите" предстоят още мачове с Холандия и Германия.

Първата част на срещата не започна по мечтан начин за юношеския ни национален отбор. Шейтанов допусна гол още преди да изтече първата минута на мача. Мейсън Маунт успя да се освободи с първия съдийски сигнал, за да остане непокрит и да изведе Англия напред в резултата.

Въпреки ранното попадение на островитяните, българските флагове не спираха да се веят на стадиона в Грузия и феновете подкрепяха младите "лъвчета".

През следващите минути, България получи няколко добри шансове да достигне до изравнителен гол. Христов се откъсна от защитата на Англия, но вратарят на "Трите лъва" не допусна топката да влети в мрежата му. Кръстев също се озова на чудесна стрелкова позиция, но страничният рефер вдигна своя флаг за засада.

Калоян Кръстев на няколко пъти опита да покоси вратата на Рамсдейл, но късметът изневеряваше на младия ни нападател.

Шейтанов успя да се открой с няколко невероятни спасявания през 30-ата минута, когато голмайсторът на Англия опита да покоси българската врата за втори път, но стражът ни не позволи това да се случи. Само 30 секунди по-късно, вратарят ни отново трябваше да се намеси и го стори по същия уникален начин.

В 40-ата минута Кръстев пропиля чудесен шанс за България. Нападателят на "трикольорите" се озова сам срещу Рамсдейл, но не нацели очертанията на вратата.

Снимка 302131

Източник: UEFA

И втората част стартира по доста лош начин за "трикольорите"... Сесеньон успя да удвои резултата още в 48-ата минута, след като минута преди това отново пробва да намери пробойна във вратата на Шейтанов. 

Играта доста често бе спирана по време на целия мач, тъй като температурата на въздуха в Тбилиси е 38°C. Това допълнително се отразяваше на темпото, което поддържаха футболистите и на двата отбора. 

Първият шанс за България през второто полувреме дойде чак в 63-ата минута пише Топспорт. Влезлият като резерва Янев предприе солова акция и пресира защитата на Англия. Когато обаче успя да достигне до удар, той бе блокиран от бранител на "Трите лъва".

До края на мача, юношите направиха някои доста добри атаки, но те не успяха да се увенчаят с успех. 

Така България стартира участието си на Европейското първенство с актив от 0 точки. Доста трудни съперници имат възпитаниците на Стойков. По-късно ще бъде изигран още един мач от група "Б". Германия и Холандия ще се борят за първото място с Англия, като "Трите лъва" вече имат 3 пункта.