Дунав би шута на Веско Великов, той обясни защо

Веселин Великов призна пред Блиц, че вече не е треньор на Дунав. "Първо искам да уточня, че не съм си подавал оставката. Просто онзи ден казах на ръководството, че поемам вината и ако трябва, ще си тръгна. Днес шефовете ми се обадиха и ми казаха, че са решили да се разделим. Раздялата е по взаимно съгласие", заяви наставникът.

"Искам да благодаря на феновете, които бяха и са с отбора. Дунав ще остане завинаги в сърцето ми, защото тук направих първите си големи крачки в треньорския занаят. Поех тима от "В" група и извървяхме пътя през "Б" до "А" група и участие в европейските клубни турнири. Преди време го казах пред вашата агенция и пак ще се повторя - липсата на добри условия за тренировки ме подтикнаха да погледна към изхода на клуба. Щом босовете са решили да не ми дадат повече шанс, няма проблем. Дано при новия треньор проблемът с базата бъде разрешен. В противен  случай всичко ще се върти в един омагьосан кръг, от който няма излизане. 

С шефовете на Дунав се разделям цивилизовано. Ако след време ги срещна на улицата, ще ги поздравя. Но само толкова. Просто няма как да се чуваме повече по телефона и да комуникираме, защото тръгваме в различни посоки. Желая успех и на отбора, и на ръководството, и на новия треньор. И на феновете, разбира се!

Сега тъкмо отивам в клуба, за да оформим документите относно раздялата ни по взаимно съгласие", добави Великов.