Детето-чудо Лили Георгиева: Еуфорията от среброто ме държи, трябва малко да остана насаме

Лиляна Георгиева донесе отличието си на родна земя. Талантливата състезателка грабна сребро в дисциплината 1500 метра на европейското първенство за юноши и девойки до 20 години в Гросето (Италия), след като на финала завърши втора с национален рекорд от 4:16.73 минути (за девойки под 18 г.). Чудото сподели снощи на аерогара "София", че успехите й идват благодарение на треньорката й Радмила Станкович. 

"Еуфорията още ме държи. Може би трябва да остана насаме, да осмисля нещата и тогава аз самата ще разбера какво точно съм направила. Сега, малко така, превъзбудено ми е от всичко това, което се случи", каза Георгиева.

Запитана дали това е най-ценното й отличие до момента, възпитаничката на Радмила Станкович обясни: "Да, най-ценното е. Най-много труд съм хвърлила за него и ето го резултата - сребърен медал с два рекорда".

"Треньорката ми няма спиране, защото такива са ми тренировките, че резултатите се получават", отчете Георгиева. 

"Гордея се с това дете от мига, в който сме се запознали. И се надявам, че тя ще дава още поводи на всички българи да се гордеят. Така както го правят още няколко деца от поколението на Лили - и Александра Начева с треньор Стойко Цонов, например, има блестящо представяне", отбеляза Станкович. 

"Лили имаше сериозна конкуренция в Гросето. Тя дойде с постижение след травмата от това лято с 4:25 минути, а водачката в европейската ранглиста, която стана и шампионка, имаше 4:12 мин. Имаше още няколко англичанки със силни постижения. И само Лили успя да се вклини в тази група. Те плакаха, че не взеха медали, а ние плакахме от радост", разказа Станкович.