Делио Роси: Почнахме да строим нещо голямо

Треньорът на Левски - голямото име Делио Роси, бе гост в Дарик радио и говори надълго и нашироко за ситуацията на "Герена", впечатленията от България и още доста неща. Предлагаме Ви сбито думите на специалиста.

"Добре съм, чувствам се 7 и половина по скалата от 1 до 10. Чувствам се добре в България, единственото нещо, което ме смущава е езикът. Ако мога да говоря, ще усещам хората много по-близо до себе си. По време на тренировки не е лесно, защото първо трябва да разбере преводачът. Много пъти не трябва да се превежда буквално. Има специфични термини и няма да има същия смисъл, който се опитва да обясни треньора", заяви Роси.

"Ако Левски искаше да постигне бързи резултати, щеше да избере друг треньор, а не такъв, който да обучава, като мен. Започнахме да строим нещо наистина голямо, което ще даде резултати в бъдеще. Аз нямах проблем да дам всякакви обещания. Не знам докъде искам да стигна, не знам колко време ще ми бъде необходимо. Сега поставяме основата, за да може Левски да се върне там, където заслужава и е бил едно време - в Европа. Но това трябва да не е за един или два мача, а за продължителен период от време", добави италианецът.

"Вие казвате, че отборът прилича на италиански. Ако погледнем Ювентус, две години стигат финал в Шампионска лига. Ако погледнем Висшата лига, ще видим, че в последните две първенства, отборите, които станаха шампиони са с италиански треньори - Антонио Конте и Клаудио Раниери. В момента, в който Италия имаше добри футболисти, постоянно печелеше големи първенства. Не можеш да спечелиш едно първенство, ако играеш само в защита. Ако играта в защита, означава, един отбор да е организиран, аз съм съгласен, че приличаме на италиански отбор", каза още Роси.

"Няма да скрия, че ако не беше Спас Русев, нямаше да бъда тук. Той беше много настоятелен и въпросът изобщо не опираше до финансово естество. Той успя да докосне правилните струни в мен. Тези струни са, че аз съм един любопитен човек, който е заинтересован да се докосне до един по-различен футбол", заяви още италианецът.